Romania, de 1 decembrie, in fiecare an, ma complac sa te iubesc!

Category: General Comments: No comments

Niciodata nu m-am gandit cum voi muri, cred ca nu am avut timp…oamenii sunt atat de grabiti in vremurile astea pustii!! Durerea unei pierderi nu mai are aceeasi amploare si fericirea unei clipe de soare e atat de efemera si marunta, incat am putea-o frange cu siguranta, alungand-o in abisul intunecat al raului din noi, din fiecare, din cei ce iau viata acestui pamant pipernicit, care clipa de clipa isi da firea sub tropaitul rasuflarilor noastre. Niciodata nu mi-a fost frica de moarte, dar macar de ar fi motivata de o cauza nobila…

Romanii nu sunt cel mai jalnic popor; doar ca au avut nesansa de a se arata in fata ghinionului inaintea altora, nu inseamna ca sunt condamnati la pieire…. Nu stiu de ce in ultimul timp citesc numai texte care acuza romanii, ii batjocoresc, ii ridiculizeaza, dar nici unul care sa laude ceva din tara noastra. Se mai naste spiritul in cateva colturi! Dar mai e de roman?! Americanii se mandresc cu tot ce nu au, olandezii in spatele tolerantei frumos deghizate, sunt uneori in stare sa starpeasca anumite natii ce sunt pe teritoriul lor; francezii ar fi capabili sa moara pentru respect, iar spaniolii n-ar clipi o secunda in fata schimbarilor in bine pentru oamenii lor. Noi ce facem? Stam in fata calculatorului si cautam subiecte despre cum sa ne ingropam mai tare in mizerie. Nu cred ca am vazut popor despre care sa se vorbeasca mai tare de rau decat romanii. Toti se apara in fata acuzatiilor, numai noi plecam capul si mai aruncam o sageata catre spiritul patriei mort de mult. Cred că 1 decembrie mi-a dat mult de gandit in fiecare an. Cand eram mica, sau cel putin acum cativa ani in urma, se mai simtea o mandrie, macar din partea celor batrani, dar se duc si ei… mai aruncam cate-un ochi dupa drapeluri, dar parca nu mai au culoare… Acum doi ani inca mai vedeam steaguri pe strazi, steagul romanilor. Oare istoria noastra este adevarata? Si daca este, ce-am facut ca sa o meritam? Ce am facut cu ea sau din ea? Sa nu dai crezare istoriei, sa anulezi tot! E facatura, e subiectivism pur! Cine stie daca nu cumva si Basescu sta acum cu un pistol la capul cuiva obligandu-l sa-i faca istoria dupa bunul plac!

In zilele de acum, vad numai oameni chinuiti de mitocanie şi barbarism spiritual, nimic suav, nimic demn, nimic sublim. Oare chiar am fost oamenii care ne mandrim ca am fost? Reneg tot daca suntem cei de acum. Si oricum ce sens sa mai crezi? Din nevoi? Tot ce zic are un fundament. Unul bazat pe sentimente si mandrie, nu de a fi roman, ci de a fi om. Ma irita enorm ca trebuie sa stam in fata calculatorului si cautam motive de a arata lumii cat de neoameni am devenit.

Romanii uita zilnic in ce sistem traiesc sau daca nu uita, pur si simplu nu constientizeaza trasaturile acestuia. Ce mai e democratia pentru noi? Am uitam ca puterea apartine poporului, adica noua? Ne plangem de mila mereu, fugim in alte tari, ne inghesuim la cules capsuni si nu tinem cont de valorile morale si de bogatia pe care o avem in „casa noastra”.

Suntem atat de goi! Hai sa nu mai fim, hai sa ne aparam. Romania merita, romanii merita, tinerii merita, copii nostri nenascuti merita. Sa facem ceva! Democratie dar fără egalitate, mai degrabă anarhie. Pesimismul ucide vise. Sa fim mandri de noi ca de o raza de soare si sa luptam pentru ce-i al nostru chiar daca si numai in cuvinte.

 

FacebookTwitterGoogle+

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>