Luminile din Bucuresti

Category: General Comments: No comments

Bucurestiul, asa cum l-am cunoscut, nu ofera numai agitatie si lipsa de omenie, el reprezinta si o lumina, insa una melancolica, purtata cumva pe aripile extremului. In Bucuresti m-au atras foarte mult luminile de toamna. Centrul este un loc din care parca nu mai vrei sa pleci si sa nu mai vorbim de diversitatea vietii culturale. Imi era si ciuda cand stiam ca in fiecare zi erau cate patru cinci evenimente cel putin in domeniul artei teatrale si nu puteam fizic sa ajung la toate. Ca sa nu mai vorbim de partea financiara. Chiar daca e un oras scump, merita, merita din plin tot ceea ce i se ofera, pentru ca la randul sau ofera si el ce poate sau chiar totul.

In Bucuresti am fost mirata atat de viata de noapte cat si de cea de zi. Cu toate defectele si neregulile lor, cu toate mitocaniile pe care le poti intalni, o simpla plimbare pe malul Dambovitei sau pe stradutele centrului vechi, te poate face sa uiti de tot. Din pacate, capitala noastra, o metropola impresionanta, are un mare defect: poluarea. Gradul de poluare te termina psihic. Cat am stat 4 luni, pur si simplu ma simteam epuizata, chiar daca ieseam numai ca sa ma plimb. Bucuresti e la urma urmei rezultatul propriilor noastre actiuni.

Ca si o fata de provincie ce ma aflu, nu pot sa nu ma simt in plus cand ajung acolo, indiferent din ce oras as proveni, din unul mai bogat sau din unul mai sarac. Totusi capitala te ia cu asalt chiar atunci cand te astepti mai putin si te poate face sa te simti un om important in cele mai neimportante ipostaze.

 

FacebookTwitterGoogle+

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>