4 martie – ziua care aduce cutremurele

Category: Noutati Comments: No comments

S-a-ntamplat prima data in 1977, o seara de 4 martie ce se anunta obisnuita, friguroasa ca orice alta seara de iarna traita in Romania acelor ani. Un vuiet parca venit din Iad, „juri ca urma sa se rupa-n bucati tot pamantul de sub picioare”, dupa cum imi povesteste cineva, avea sa trambiteze cel mai devastator cutremur vazut de tara noastra. Blocuri transformate in moloz in doar cateva secunde, peste o mie de morti, impactul a fost groaznic, terifiant, incalculabil.

La 37 de ani distanta, tot intr-o zi de 4 martie, doua judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti dinamiteaza fotbalul romanesc. Se da verdictul in mediatizatul dosar al transferurilor de jucatori, iar pedepsele anuntate cad ca o ghilotina peste fetele crispate ale inculpatilor: Giovanni Becali a luat sase ani si patru luni, Victor Becali „doar” patru ani si opt luni, George Copos – trei ani si opt luni, Cristi Borcea – sase ani si patru luni, Gigi Netoiu – trei ani si patru luni, Mihai Stoica – trei ani si sase luni, Jean Padureanu – trei ani si patru luni, Gica Popescu – trei ani si o luna! Toate, pedepse CU EXECUTARE! „La Multi Ani!” se va canta, in weekend, pe mai toate stadioanele patriei.
Inainte sa fie dictate condamnarile din fotbal, a trecut aproape neobservata vestea emiterii – de catre aceeasi Curte de Apel Bucuresti – a unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Dan Radu Rusanu. In sfarsit, insistenta procurorilor a dat roade, bau-baul de la ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) a fost infrant! Pentru cat timp, doar cu echerul si compasul se poate calcula!

Zi plina de evenimente de neuitat a fost si-n Parlament. Crin Antonescu si-a dat demisia din functia de presedinte al Senatului, Victor Ponta a reusit sa treaca prin vot si sabie si cel de-al treilea sau guvern, cu Gabriel Oprea mutat ca un pion de la „Aparare” la „Interne”, c-asa-i in …sah.
4 martie 2014. Cu atatea cutremure intr-o singura zi, mai ca-ti vine sa dai vina pe americanii de la Chevron, sta-le-ar fracturarea hidraulica in gat sa le stea!

FacebookTwitterGoogle+

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>